Atelierele cu maestra Vali Irina Ciobanu

Updated: Feb 12, 2020


Lucram inca in corporatie cand am vazut prima data o pictura a artistei Vali Irina Ciobanu - era un nufar plutind intr-un vas cu apa. Din miile de picturi vazute pana atunci in muzee sau in galerii, legat de aceasta am simtit aproape instant ca trebuie sa o cunosc pe artista. Au trecut multe luni pana sa imi fac curaj sa o abordez. Cand m-a invitat la ea mi s-a parut ceva inedit sa merg in atelierul unui pictor. M-am dus acolo echipata cu toate emotiile pe care le ai cand stii ca o sa te intalnesti cu un artist cunoscut si apreciat. Vali a fost foarte familiara din primele minute. Am stabilit atunci ca voi veni la atelier sa studiez sub indrumarea ei. Habar nu aveam ce prietenie extraordinara avea sa se lege.

Desi Vali e foarte riguroasa in ce priveste indrumarile si executia studiilor in atelier, atmosfera este foarte placuta pe de o parte datorita luminii frumoase din atelier dar mai ales datorita jovialitatii artistei. Atelierul e plin de obiecte vechi adunate din diferite colturi ale lumii sau din anticariate, toate numai bune de pus intr-o natura statica.

Revin mereu aici cu entuziasm si imi place sa trag cu ochiul la ce are Vali in lucru, uneori sa fotografiez atmosfera din atelier.

Lucrul in atelier sub indrumarea artistei m-a ajutat foarte mult. De una singura mi-ar fi luat cu siguranta mai mult timp sa invat si sa aprofundez. In plus, Vali m-a incurajat intotdeauna, ceea ce m-a ajutat sa merg mai linistita pe noul drum pe care o luasem. Sunt fericita ca am ales la acel moment aceasta cale de invatare.

158 views0 comments

Recent Posts

See All