Fotografie de peisaj in Muntii Baiului

Am inceput in ultimul timp sa merg mai des in drumetii pe munte. In mod evident parghia ce faciliteaza urnirea de acasa este fotografia. Insa acolo sus, cumva, muntele si omul devin una, ca parte a aceleiasi naturi divine de parca nimic nu ar mai conta. Iar fotografia devine doar o consecinta fireasca a intalnirii elementelor din natura cu tehnologia detinuta in rucsac.

Nu sunt genul care retine informatii despre traseele montane. Nu am luat notite despre traseul recent executat in Muntii Baiului asa ca, daca ar fi sa ma duc din nou, ma bazez cu siguranta pe memoria vizuala. Am retinut in mare ca am urcat cu telegondola din Azuga pe partia Sorica, am mers pe culme pana spre Varful Baiutul intr-o urcare destul de lina, de unde am facut dreapta spre Stana Zamora, am intrat in padure pe drum forestier (la un moment dat in padure drumul s-a bifurcat si noi am mers in dreapta) si am mers pe la umbra pana in Busteni - drumul forestier se termina chiar langa Castelul Cantacuzino .

Traseul este usor si poate fi parcurs de oricine poate rezista la 6-7 ore de mers pe jos cu cateva pauze. Urcarea e usoara iar coborarea, desi nu abrupta, un pic obositoare pentru ca mergi destul de mult in panta usoara.

Peisajul este spectaculos, cu impunatorii Munti Bucegi in departare pe tot parcursul turei pe creasta. In padure alte zeci de ocazii de fotografiere la intalnirea cu fagii impunatori si cu lumina filtrata printre frunzele copacilor. Crestele erau acoperite de strat de iarba uscata. Cred ca primavara e totul verde.

Muntii Baiului ne-au adus cam toate elementele necesare in fotografia de peisaj (linii, perspective, contraste de lumina, texturi, planuri suprapuse) precum si elemente autohtone (cioban cu oi, vaci la pascut).

Ce e foarte interesant, e ca daca aduci zece fotografi si ii pui sa fotografieze intr-un perimetru, rar vei gasi aceleasi cadre pentru ca fiecare vede altcumva, da atentie unor elemente diferite, multi vor uita ca au venit pentru fotografie de peisaj si vor face close up cu lacuste, flori de stanca sau afine.139 views0 comments

Recent Posts

See All