Cum am inceput sa vad

“To me, photography is an art of observation. It’s about finding something interesting in an ordinary place… I’ve found it has little to do with the things you see and everything to do with the way you see them.” — Elliott Erwitt


Recunosc ca pe mine fotografia m-a facut sa vad mai bine, sa observ mai bine locurile prin care trec, oamenii cu care ma intalnesc, lumina magica ce se rasfrange asupra unor lucruri aparent banale...

Cumva spiritul meu de observatie s-a activat mai mult atunci cand am inceput sa calatoresc si sa descopar locuri noi. Dar aparatul de fotografiat a devenit un pretext sa caut si mai multe detalii pe care sa le surprind si sa le pastrez ca amintire.

Bunaoara, cu multi ani in urma am vizitat binecunoscutii Vulcani Noroiosi. La fata locului fiind, mi s-a parut ca nu prea am ce vedea in afara de cateva gauri din care tasnea noroi si cat cuprinzi cu privirea numai pamant crapat. Am plecat cumva dezamagita ca unul dintre cele mai cunoscute locuri din Romania nu oferea mare lucru pentru un turist.

Am revenit prima oara prin anul 2018. De cum am pasit pe teritoriul vulcanilor noroiosi sentimentul a fost de uimire continua. Vedeam texturile pamantului crapat, liniile de fuga de pe traseul de curgere a vulcanilor acum inactivi care creasera in zona un relief cu o geometrie bizara dar extraordinara. Vedeam contrastul dealurilor verzi dimprejur cu pamantul crapat pe care calcam. A fost o revelatie care mi-a servit si ca lectie... ca atunci cand esti pregatit sa vezi, vei vedea ceea ce intr-un anumit loc exista deja.

De dragul locului, m-am intors si in toamna aceluiasi an.
22 views0 comments

Recent Posts

See All