Cele mai bune locuri de fotografiat primavara in Bucuresti

Updated: Feb 11

Bucuresti/ Primavara in Bucuresti/ Locuri frumoase in Bucuresti/ Copaci infloriti in Bucuresti/ Cei mai frumosi copaci

Am gasit in preumblarile mele prin Bucuresti multe locuri care explodeaza de frumusete primavara. De cele mai multe ori le-am gasit fara sa le caut.

Incep cu Gradina Botanica unde probabil ar putea fi cea mai bogata minirezervatie de ghiocei si flori mici de primavara din Bucuresti. Eu i-am pozat atat pe ninsoare cat si in zile senine. Aceste flori apar in februarie-martie. Daca va uitati pe fereastra si va spuneti ca inca nu a venit primavara, dati o fuga in Gradina Botanica pentru ca ghioceii sunt deja infloriti.

Tot in Gradina Botanica prin aprilie-mai infloresc pajistile de flori multicolore, si tot felul de copacei. Inca nu am vizitat locul in perioada cand infloresc magnoliile dar anul acesta este in plan. Daca nu ati vazut bujorii de stepa crescand la mama lor, in Dobrogea, mergeti in aprilie in Gradina Botanica sa vedeti cativa. Si va mai vand un pont - e plin de irisi multicolori prin luna mai.

Parcul Herastrau, actualul Regele Mihai I e si el absolut minunat primavara. Sunt multe portiuni unde gasesti o aparenta salbaticie tradata de floricelele care cresc printre copaci, dar marea majoritate a plantelor sunt aduse de primarie. Sa speram ca isi vor pastra obiceiul chiar daca turismul nu e in cea mai buna perioada acum.

Tot aici in zona e si minunata Gradina Japoneza. In a doua jumatate a lunii aprilie totul e roz aici.


Iar pentru iubitorii de pasari am o veste buna - am fotografiat pitigoi in toate parcurile din Bucuresti, deci nu ne putem plange ca ne lipseste ceva. Poate doar mai multa atentie la ce e in jurul nostru.

Este o reala incantare sa te plimbi prin Cartierul Kiseleff primavara. Aproape ca nu e casa care sa nu aiba o magnolie inflorita, liliac sau glicina.

Insa doua dintre ele au scris deja istorie si sunt loc de pelerinaj pentru fotografi. Din punctul meu de vedere sunt cele mai frumoase din Bucuresti. Sunt curioasa daca voi le stiti - magnolia roz de pe strada Mahatma Gandhi si cea alba de pe strada Barbu Delavrancea.

Mai e o magnolie frumoasa in Parcul Bazilescu, un parc mai periferic dar foarte frumos in orice anotimp.

Nu ratati nici detaliile din orice loc al orasului. Ramai surprins cat de frumos se vede orice coltisor daca are un pom inflorit in preajma. Mai jos am surprins Podul Basarab printre crengile unui corcodus.

Si nu in ultimul rand, nu ratati parcul Mogosoaia. Primavara devreme infloresc viorelele, apoi tot felul de copaci. Insa cel mai mult imi place aici sa ma uit la palatul inconjurat de irisi mov prin luna mai. Tot atunci e plin si de papadii.

Astept sa-mi lasati mesaje cu locurile voastre preferate. Eu sigur voi scrie si o a doua parte la acest articol dupa primavara care urmeaza.

161 views0 comments

Recent Posts

See All