Cea mai frumoasa livada

Cateva randuri despre cum am gasit un loc frumos pentru fotografiat, despre cum niste oameni minunati din Voinesti m-au primit in livada lor cu meri si cateva poze cu abundenta din livada.

Voi ma stiti ca nu stau locului si sunt mereu in cautari de ceea ce nu s-a mai vazut, asa ... pe toate drumurile. Planul era ca venind dinspre Bran, sa o iau intentionat pe drumul mai putin bun dar mai frumos spre Bucuresti si sa ma opresc in Voinesti sa vizitez o livada cu mere.

Zis si facut. Ajunsa in Voinesti, ma opresc la cineva care vindea mere la poarta si intreb daca pot sa fac si eu poze la dansii in livada. Raspunsul a venit neasteptat... ''Nu, caci avem caini in livada''. Eu cand aud de caini, fug cat pot de tare. Noroc cu o doamna care ne aude vorbind si zice ''haideti la noi in livada''. Cuvintele ei au venit ca o raza de soare dupa o furtuna puternica. Asa am ajuns la doamna Crenguta Savu in Livezi. Caci, da, are livezi plus o gospodarie imensa de care un orasean fuge mancand pamantul. Recunosc ca am ramas absolut impresionata cum are timp ca dupa ce se ingrijeste de oi, porci, gaini, sa mai creasca si sute de flori la ghiveci cu care sa isi inconjoare casa (lamai, yucca, trandafiri japonezi, leandri, etc), asta in conditiile in care eu abia ud cele 10 orhidee de pe pervaze.

Dar sa ne intoarcem la livada noastra...

Dupa ce am dat un inconjor la gospodarie, am ajuns si in livada cea mare, printre merii doldora de fructe. Atata abundenta nu vazusem in viata mea. Nu stiu cat valoreaza toate merele din livada caci nu despre asta e vorba, ci despre abundenta aceea greu de cuprins cu ochii si cu mintea, o abundenta atat de placuta vizual.

Mai e inca timp pentru o vizita in aceasta livada frumoasa. Si cum pandemia asta ne limiteaza optiunile de plimbare pentru o vreme, livada cu mere devine un ''must see'' pentru orice iubitor de natura si de escapade de week-end.

Pentru poze foarte creative intr-o livada cu mere, Andra Oprea va ofera cateva tips and tricks aici.


105 views0 comments

Recent Posts

See All