Experienta parfumata in campul cu lavanda

Updated: Jun 4

Ati tanjit vreodata dupa campurile cu lavanda din Provence? Cu totii am vazut macar o data in viata o poza cu un camp intins de lavanda din celebra provincie din Franta.

Dar oare stiati cu totii ca si in Romania un camp cu lavanda poate fi vizitat si admirat, ca poti sa porti o coronita din flori proaspete de lavanda, sa pleci cu bratele pline si sa iti faci fotografii artistice intr-un astfel de camp?

Eu de trei ani incoace nu ratez sa fac asta in fiecare luna iunie chiar la Romanta Lavandei Calarasi.


Stiu ca suna a film siropos si frumos, dar acesta este numele unei afaceri de familie de care am aflat acum trei ani in cautarea de locuri frumoase din punct de vedere vizual. Cand am vazut prima oara campul cu lavanda al acestei familii, si m-am plimbat printre atatea flori mov si atatia fluturi, mi-am dorit cu ardoare sa am propriul meu camp. Atunci am stat de vorba foarte mult cu familia Simion despre cum decurg lucrurile intr-o astfel de cultura si recunosc ca m-am speriat de cat de multa munca fizica e nevoie, nemaivorbind de investitia financiara si de timp. Am admirat pasiunea cu care familia Simion ingrijeste si extinde acest camp an de an, am apreciat efortul lor continuu, pentru ca lavanda e frumoasa cateva saptamani din an dar munca se depune constant ca sa nu fie acaparat campul de buruieni, sa fie tunse tufele corespunzator, si asa mai departe.


Am fost de atunci in fiecare an in lavanda indiferent ca era furtuna, ploaie, soare arzator. Oricare ar fi conditiile meteo, campul e fantastic.

Evident ca in aceasta perioada o parte dintre sedintele foto se muta in campul cu lavanda, cu atat mai mult cu cat parfumul e senzational iar peisajul e fantastic la Romanta Lavandei.

La ce sa te astepti cand vii intr-un camp cu lavanda?

- nu lua cu tine cele mai bune incaltari. Se vor prafui si cu atat mai mult se vor murdari daca ploua putin. Nu renunta sa vii daca vezi nori grei de ploaie. Atmosfera devine incredibil de frumoasa inainte si dupa furtuna. Fii insa pregatit cu niste cizme de cauciuc.. unele poate chiar de culoare mov pe care sa le umpli cu flori.

- daca vrei sa te alegi cu cateva poze bune cu tine (fie ele facute cu telefonul propriu sau de catre fotografii profesionisti care vor fi prezenti la fata locului), imbraca-te in haine de culori pastelate, cele mai potrivite fiind nuantele de mov, galben dar si in haine albe, nu uita accesorii gen cosulete, umbrelute (de cele mai multe ori ele fiind in dotarea fotografilor care opereaza la fata locului).

- daca e soare, e musai sa ai o palarie. In lavanda esti tentat sa stai cu orele la cat e de frumos si nu vrei sa pleci cu dureri de cap. Plus de asta, palaria e un accesoriu frumos pentru poze.


- albinutele care isi vad de treaba lor printre flori nu trebuie deranjate sau agitate cu miscari bruste. Ele nu vor ataca, cel mult vor intepa daca au fost atinse.

- poti cumpara produse naturale si de calitate din lavanda direct de la producator, dar si produse personalizate special pentru aceasta ocazie ( un tricou pictat, pernute umplute cu lavanda, carti postale, etc)- adu un cos de picnic plin cu bunatati pentru ca acum e ocazia sa ai o experienta de acest gen in campul cu lavanda. Si o rogojina ar fi utila, dar si o carte buna in asteptarea unui apus senzational

- nu uita aparatul foto. Daca il uiti, cu siguranta vei gasi acolo un fotograf profesionist care poate sa surprinda experienta ta in lavanda cat mai bine.

Pentru detalii despre cand infloreste lavanda si activitatile din campul familiei Simion intrati aici
227 views0 comments

Recent Posts

See All