15 artisti picteaza in pepiniera

Stiti bine ca sunt complet innebunita dupa plante si orice urma de frunza ma entuziasmeaza foarte mult.

In toamna aceasta, la inceput de octombrie, am primit invitatia sa mergem la pepiniera celor de la Garden Center Group sa pictam in aer liber. Recunosc ca eram destul de sceptica legat de ce am putea face intr-o pepiniera plina de ghivece cu plante. Totusi am ramas uimita la fata locului de spectacolul naturii derulat intr-un astfel de loc. Toamna totul e cuprins de transformari uluitoare, de la texturile si culorile florilor de hortensie, la izbucnirea in incendiu a frunzelor de artar japonez, la muscatele care dupa o vara uscata se aprind acum in racoarea toamnei, sau mestecenii ce dau contrast cu coaja lor alba catifelata. Nu mai zic de ginkgo biloba care fix saptamana asta a explodat intr-un galben naucitor. In decurs de o luna cat a durat aceasta experienta de plein air, plantele s-au schimbat de la verdele galbui, la nuante si tente de rosu si galben, armonizate mereu de un peisagist , pe aleile pepinierei, suprapunerea culorilor fiind perfecta pentru surprinderea pe panze de catre pictori.Atat de rar pictez in peisaj, incat am fost derutata la inceput si abia mi-am gasit starea sa ma asez sa pictez.

Sa fii si fotograf si pictor e greu cand esti inconjurat de atata frumusete. Sa pictezi in plein-air presupune sa iti asumi starea de pictor pentru cateva ore si sa ramai in acelasi cadru pentru tot acest timp ca sa poti lucra. Ca fotograf, esti foarte tentat sa pleci in explorare, in descoperire, sa prinzi cat mai multe cadre, mai ales intr-un loc atat de ofertant din punct de vedere vizual.

Am reusit sa impac dorintele de fotograf cu cele de pictor si am revenit in pepiniera de cateva ori in acest octombrie, uneori alaturi de alti pictori. Atmosfera e minunata in prezenta acestora si e absolut uimitor cum fiecare are alta viziune despre toamna care ii inconjoara in acelasi moment. Unii abordeaza vederea de ansamblu a gradinii, altii picteaza detalii la care nici nu te-ai fi gandit (niste pantofi ponositi aruncati intr-o sera, ghivece cazute pe jos), fiecare in maniera proprie. Paletele de culori sunt diferite si fiecare pictor parca a pictat intr-o alta gradina dintr-o alta toamna.

Actiunea aceasta in aer liber a fost binevenita in mijlocul pandemiei care parca nu se mai termina si a transformat pepiniera din Bragadiru intr-un loc magic, unde picteaza artisti si iti poti reinncarca bateriile chiar si dupa o scurta vizita.

Vernisajul expozitiei de pictura va avea loc in data de 1 noiembrie si vor expune artistii Vali Irina Ciobanu, Lucia Juncu, Carmen Vaideanu, Martina Grigorita, Aura Stefanescu, Stela Filip, Dorin Apreutesei, Daniel Turliu, Agnes Andrei, Nora Cupcencu, Mugur Popa, Irina Venera Cojocaru, Maria Stoian, Vasile Muresan Murivale si subsemnata Mihaela Tasulea. Expozitia va fi deschisa de criticul de arta Marius Tita.

Expozitia de picturi si plante o puteti vedea in fiecare zi pana atunci si e completata aproape zilnic.

Las aici si poze cu locul acesta magic precum si poze cu cateva dintre lucrarile artistilor participanti si va sfatuiesc sa nu ratati vernisajul inedit in aer liber din 1 noiembrie.

224 views0 comments

Recent Posts

See All